Natuurpunt Dilbeek telt momenteel 450 leden, waarvan er een 20-tal actief meewerkt aan natuurstudie, natuurbeheer en/of educatie in onze mooie maar nog altijd verstedelijkende gemeente. Via deze link krijg je zicht op onze werking in 2020 en ons programma voor 2021. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, frisse vrijwilligers. Enige voorkennis is niet vereist. Een hart voor de natuur en zin om er samen zorg voor te dragen volstaan. Contacteer ons via info@natuurpunt-dilbeek.be of via één van onze kernleden (zie lijst). Welkom!


Beheerswerken op Thaborberg: zaterdag 24 april 2021 - 9u30 tot 12u

Wat gaan we doen?
-Parking aan ingang: snoeihout verkleinen en verwerken in berm, kerselaar terugsnoeien, infotekst (over vallende bomen) aanbrengen – wegwijzer aan inrit parking
-Aan boerderijtje: waarschuwingsbordje (over bouwval) – houtwal – wegwijzer – wegwijzer blotevoetenpad
-Brugje aan beek herstellen; dammetje met watervalletje aanbrengen
-Helling aan gevallen beuk: leuning herstellen
-Modderpad 20 m: vervangen door boomstammetjespad
-Zitbank: infobord reinigen + kalkzandsteen verplaatsen
-Afval weghalen
-Aanzet nieuw blotevoeten- en natuurbelevingspad over heel het wandeltraject


Vogelzangwandeling: zaterdag 8 mei 2021 – 9 tot 12u

Dat vogels lustig zingen, dat weten we allemaal. Maar… welke vogel was dat nu juist, die je daarnet hoorde? Dat kan wat lastiger zijn. Op deze wandeling proberen we de melodie aan de juiste vogel te koppelen. Spits alvast je oren, maar open ook zeker je ogen. Elisabeth Godding neemt je mee doorheen de velden in de buurt van Sint-Martens-Bodegem. We spreken om 9 uur af aan huisje Mostinckx (Dorpsplein 5, Sint-Martens-Bodegem) en zijn rond 12 uur terug.


Weide wordt bos in Ter Planken. Wie volgt ?


In de week van 8 maart 2021 plantte Natuurpunt Dilbeek, samen met wijkbewoners en een groepje scholieren van Kasterlinden, in totaal 3270 bomen en struiken in het 1,56 ha grote, natuurbestemde grasland Ter Planken in Schepdaal. Dit nieuwe bos sluit aan bij eerdere bosaanleg door de gemeente (Herdebeekbos: 5 ha, 2014) en het Agentschap Natuur en Bos (Wolfsputten: 1,3 ha, 2020). Vlaanderen gaat voor een bosuitbreiding met 4000 ha tegen 2024. Omgerekend naar Dilbeek komt dit neer op een jaarlijkse toename met ca. 3 ha. Wie volgt ?

 
Volgende activiteiten:
08-05-2021
Vogelzangwandeling
Meer info...
12-06-2021
Insectenwandeling
Meer info...

Weersverwachting: